A doua zi de Paște, cunoscută și sub denumirea de Lunea Albă, este considerată ziua în care se deschid porțile Raiului. Românii au grijă să respecte anumite tradiții și obiceiuri în această zi sfântă pentru a avea noroc tot anul. Aceștia se strâng din nou în jurul mesei pentru a celebra alături de prieteni și familie Învierea Domnului. Iată ce e bine să facă românii în a doua zi de Paște, pe data de 6 mai 2024.
Citește și: Cinci alimente care nu trebuie să lipsească în 2024 de pe masa de Paște
A doua zi de Paște este încărcată de tradiții și obiceiuri, pe care credincioșii au grijă să le respecte an de an. Aceștia își vizitează și își cinstesc rudele în acestă zi, deoarece se spune că este bine ca finii să meargă la nași, iar copiii la părinți.
În plus, în a doua zi de Paște este bine să stropeşti casa cu agheazma. Tot în această zi tinerii se adună și merg pe la casele oamenilor pentru a le face urări de Paște. Această zi ar trebui să fie o zi a iertării și a iubirii, astfel că nu este bine să te cerți cu cei din jur sau să verși lacrimi, deoarece vei fi nefericit tot anul și vei atrage ghinionul în viața ta. În
În a doua zi de Paște, românii nu au voie să coasă, să spele rufe sau să desfășoare alte treburi mai grele pe lângă casă. Având în vedere că această zi este la fel de importantă ca prima zi de Paște, toată lumea trebuie să știe că este mare păcat să muncești.
Citește și: Cele mai bune 5 filme pe care să le vezi de Paște în 2024
„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfantul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în RAI.
Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta. Așa Doamne, primeste umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a vazut pe Cruce pironit între doi talhari, si de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus in mormant, care a treia zi Te-au vazut înviat din morți si la Înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.
Îndură-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, catre care zic si eu, nevrednicul: O, fericiti servitori ai lui Dumnezeu! Nu incetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință. Amin”, este rugăciunea care se citește de Paște, potrivit playtech.ro.