- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
"Tremura carnea pe mine. Nici zgomotul de tacâmuri nu s-a auzit în cupola expoziției la vremea aceea". Gheorghe Turda, despre cântarea pe care a făcut-o la petrecerea de 60 de ani a lui Nicolae Ceaușescu
Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 26 ianuarie, în urmă cu 106 ani, la Scornicești. De-a lungul vieții, el obișnuia să organizeze petreceri impresionante cu sute, ba chiar mii de invitați, cu ocazia zilei sale de naștere, pe 26 ianuarie. În fiecare an, edilul organiza festivități cu invitați riguros aleși și soliști atent selectați, neimplicați în scandalurile vremii. Gheorghe Turda s-a numărat printre preferații regretatului dictator. Interpretul a fost desemnat să cânte la ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, fostul președinte al României, îmbrăcat în frac.
"Eu n-am fost slujitorul lui Ceaușescu, dar i-am cântat. Și în America și în Mexic, peste tot. Iar noi am fost apreciați în vremea aceea. Sunt artiști care nu i-au cântat niciodată la recepții, nu au fost chemați din cauză că erau implicați în cancan-urile vremii.(...) Toate piesele mele îi plăceau lui Ceaușescu, tot repertoriul meu. Dar Elenei Ceaușescu îi plăcea mult o romanță anume, 'A venit aseară, mama'. Și, la una din aniversările lui a venit momentul să cânt eu în costum, în frac, fiind desemnat de cei de la Ministerul Culturii.
'Deci, când am apărut eu în frac pe scenă, a apărut Nicușor lângă maică-sa, Elena Ceaușescu. Când am început să cânt, el mi-a recunoscut vocea. Dar ea nu mi-a recunoscut ținuta, în frac și cu papion… Și, la un moment dat, ea a zis către el: 'Lasă-mă să ascult, îmi place vocea lui! Dar nu mai știu cine este, pentru că este îmbrăcat altfel. Și Nicușor i-a spus: 'Este Gheorghe Turda'. Și ea a zis: 'Îl ascult!' Și s-a lăsat o liniște de mormânt în toată sala aceea, cu 5 000 de oameni. Nici zgomotul de tacâmuri nu s-a auzit în cupola expoziției la vremea aceea. Asta se petreceea la aniversarea lui de 60 de ani. Toată lumea m-a felicitat, dar am avut niște emoții de tremura carnea pe mine.', a mărturisit Gheorghe Turda
Nicolae Ceaușescu nu și-a mai aniversat ziua în anul 1989
Gheorghe Turda își aduce aminte că Nicolae Ceaușescu nu a mai organizat nicio petrecere pe 26 ianuarie 1989, anul Revoluției și totodată anul morții sale. Acest lucru îl face să se întrebe dacă liderul comunist și-a presimțit sfârșitul. Interpretul de muzică populară susține că dictatorul oricum nu mai avea mult de trăit, fiind foarte bolnav.
”Nicolae Ceaușescu n-a mai organizat obișnuita petrecere, și în 1989, de ziua lui de naștere, ca în alți ani. Cu siguranță, plutea în aer revoluția, erau deja multe nemulțumiri, se temea! Oricum, chiar dacă nu ar fi fost împușcat, în 1989, el n-ar mai fi trăit foarte mult timp, poate vreo cinci ani, dacă o mai ducea, căci era foarte bolnav!”, spune Gheorghe Turda.