Twitter atrage din ce în ce mai multe controverse, după ce Elon Musk face schimbări peste schimbări. Însă, Comisia Europeană l-a avertizat pe miliardar ca platforma lui ar putea să fie interzisă în Uniunea Europeană, dacă acesta nu se supune reglementărilor impuse de Bruxelles, în ceea ce privește moderarea postărilor.
Printre aceste reguli se numără și faptul că miliardarul trebuie să renunțe la abordarea arbitrară în ceea ce privește reactivarea conturilor utilizatorilor interziși. În plus, Elon Musk va trebui să urmărească dezinformarea de pe plaftormă și să accepte un „audit independent extins” al platformei până anul viitor.
”Mai este de lucru enorm, deoarece Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze în mod semnificativ moderarea conţinutului şi să protejeze libertatea de exprimare, să abordeze dezinformarea cu hotărâre şi să limiteze publicitatea direcţionată”, i-a transmis Thierry Bretom lui Elon Musk.
Thierry Breton şiElon Musk au convenit că UE va efectua un "test de stres" la sediul Twitter, la începutul anului 2023, pentru a evalua conformitatea Twitter cu regulile UE.
Pe data de 14 aprilie, Elon Musk a anunțat în mod public că vrea să cumpere Twitter în totalitate. El a oferit 44 de miliarde de dolari (38 de miliarde de lire sterline) pentru platforma de socializare. Inițial, consiliul de administrație al Twitter a respins oferta, menționând chiar și o clauză de „pilulă otrăvită” pentru a încerca să îl împiedice pe miliardar să cumpere forțat compania.
Consiliul de administrație al Twitter a decis ulterior, după o reflecție destul de lungă, că ar accepta oferta și, la 25 aprilie, platforma de socializare a anunțat că are un nou proprietar.