Cazul incredibil a avut loc în Hunedoara, unde un bărbat s-a dus la starea civilă alături de partenera de viață, pentru a se căsători. Surpriza le-a fost mare atunci când au aflat că bărbatul este deja căsătorit.
Bărbatul din Hunedoara se află la a doua căsătorie, dar în acte el încă este însurat cu fosta soție. Certificatul de divorț pe care l-a primit s-a dovedit a fi unul fals. Vinovata este chiar angajata primăriei, care a întocmit în fals un certificat de divorț și i-a atribut și un număr fals, dar nimeni nu știut până când bărbatul a decis să se recăsătorească, informează alba24.ro.
Bărbatul din Hunedoara s-a căsătorit pentru prima dată în 2001, iar în anul 2015, el și soția lui au decis să divorțeze, după 14 ani de căsnicie. Cei doi s-au dus în fața ofițerului de stare civilă de la Primăria Aninoasa, județul Hunedoara, au achitat taxa de 500 de lei și au depus toate actele necesare.
Peste 30 de zile, cei doi s-au prezentat din nou la primărie pentru a ridica certificatul de divorț. Ceea ce nu au știut până acum este că certificatul de divorț nu a fost introdus deoarece ofițerul de stare civilă a omis să-l înregistreze. Fiindu-i teamă să nu fie reclamată, a întocmit în fals certificatul de divorț și i-a atribuit un număr fals.
Fosta soție s-a căsătorit și ea în Spania, în anul 2018, însă se pare că bărbatul a întâmpinat mai multe probleme în a își reface viața.
„În data de 17.07.2020 s-a deplasat la Primăria orașului Aninoasa pentru a înregistra cererea de căsătorie, prilej cu care i s-a adus la cunoștință că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă.
Persoana vătămată a solicitat informații în scris, iar din adresa primăriei orașului Aninoasa rezultă că certificatul de divorț nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorț și nici în Registrul pentru evidența certificatelor de divorț”, se arată în motivarea instanței.
În fața instanței, angajata a recunoscut faptul că a falsificat documentele și a primit pedeapsa. Judecătoria Petroșani a condamnat-o pe femeie la 10 luni de închisoare cu amânare, însă părțile vătămate au făcut apel la soluția judecătorilor, iar dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Alba Iulia.
„A recunoscut comiterea faptei(...) referitor la dosarul de divorț întocmit, a precizat că după ce a primit documentele a omis să le înregistreze în evidențele de la starea civilă, iar după cele 30 de zile, când s-au prezentat din nou numiții, a constatat că nu era înregistrat și semnat de conducerea Primăriei. Fiindu-i teamă să nu fie reclamată, a întocmit în fals certificatul de divorț și i-a atribuit număr fals. A doua zi le-a înmânat celor doi foști soți certificatul de divorț, conținând date false. Inculpata a menționat că a procedat în acest fel deoarece nu mai avea timpul fizic necesar să refacă toate actele, întrucât numita urma să plece în străinătate. Inculpata a recunoscut că nu a respectat procedura prevăzută de fișa postului deoarece știa că numerele de înregistrare alocate sunt false”, se mai arată în motivarea instanței.
În luna octombrie, magistrații instanței superioare au decis încetarea procesului față de fosta angajată a primăriei. Dosarul a fost retrimis la Judecătoria Petroșani pentru a se judeca civil, deoarece foștii soți au cerut daune morale și materiale.