Primăria Sectorului 3 scoate la licitaţie pe bandă rulantă locurile de parcare rămase libere. Aşa s-au câştigat aproximativ opt milioane de lei în ultimii doi ani. Cu toate că majoritatea locurilor din acea zonă arată la fel, diferenţa este că unul dintre ele este cel mai scump din oraş.
„Am avut banii, dar cu greu i-am strâns. A fost soțul la licitație, a depus dosarul și ne-am dus am licitat, 7.000 de lei a fost, dar e locul foarte mic. Nu ai unde. Trebuie să te chinui sa parchezi, să te uiti să nu fie cineva acolo si domnul primar nu face nimic.", a declarat Carmen, un locuitor din Sector 3.
Un caz asemănător a avut loc și în Cluj-Napoca. Un bărbat s-a revoltat după ce a fost nevoit să plătească o sumă mare pentru trei ore cât a stat cu mașina în parcarea Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca. Fratele unei paciente care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Cluj-Napoca a publicat chitanţa primită pentru o taxă uriaşă de parcare plătită pentru trei ore.
„Rușine, nu am fost acolo în vacanță! Am și chitanțele de parcare.
Ca urmare a apariției în presa locală a acestor informații, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au reacționat.
„În ceea ce privește parcarea, datorită faptului că accesul ambulanțelor, a mijloacelor de intervenție aparținând ISU și a mijloacelor auto care asigurau aprovizionarea spitalului se făcea cu mare dificultate a fost nevoie de reglementarea parcării în incinta spitalului, în vederea fluidizării traficului și a eliberării căilor de acces; Tarifele de parcare nu a fost stabilite pornind de la considerente economico-financiare, scopul urmărit a fost acela de a descuraja parcarea de lungă durată în interiorul spitalului, asigurând astfel o anumită mobilitate în interior și acces tuturor pacienților cu urgențe medicale, fie că se prezintă cu ambulanța sau sunt aduși cu mijloace auto proprietate personală”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului, Dorel Danciu.