- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Un cuplu de ucraineni s-a căsătorit într-o biserică din Botoșani! Mirele, primele declarații: „Mulțumim mult poporului român”
Momentele tensionate din Ucraina îi fac pe oameni să fugă din calea războiului, iar România este una dintre cele mai apropiate opțiuni ale multora dintre ei. În aceeași situație se află și cei doi tineri refugiați, fiind impresionați de ospitalitatea românilor, care i-au primit cu brațele deschise. Chiar și în aceste condiții îngrijorătoare, cuplul care s-a refugiat în țara noastră a decis să își unească destinele într-o biserică din judeţul Botoşani. Evenimentul a fost realizat cu ajutorul localnicilor, care le-au fost și invitați la nuntă.
„Noi suntem o familie tânără din Ucraina. Din cauza situației de la noi din țară am fost nevoiți să plecăm și să ne refugiem aici. Eu locuiesc în Cernăuți, iar Larisa din Kiev. Acum, în Cernăuți, este liniște, însă în Kiev sunt bombardamente, iar Larisa a trebuit să plece.
Ajutorul consta în hrană și loc de cazare. Mulțumim mult poporului român pentru că atunci când am trecut granița am văzut cu ochii noștri cum locuitorii țării îi ajutau pe refugiați. Când am văzut acest lucru am început să plângem. Erau lacrimi de bucurie și de mulțumire la adresa celor care ne ajutau. Pe noi ne-a luat o familie din Concești. Familia aceasta, Timotei și Dina ne-au ajutat cu documentele. Cu zece zile în urmă ne-am căsătorit civil. Le mulțumim tuturor celor din comună, primarului și consilierilor”, a spus Roman, tânărul mire.
Numărul ucrainenilor care intră în Botoșani, în scădere
Potrivit autorităților, numărul refugiaţilor ucraineni care intră în ţară prin judeţul Botoşani este în scădere. De asemenea, cei care continuă să intre în țara noastră au parte de asistență și ajutoarele necesare.
„C etățenii ucraineni care intră în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca beneficiază de apă, alimente, asistență medicală și pot obține informații legate de problemele cu care se confruntă.