În Europa, există un număr mare de indicatoare de circulație, pe care șoferii trebuie să le cunoască foarte bine, în caz contrar, acestea le pot da bătăi serioase de cap în timpul deplasărilor. Chiar dacă sunt mulți conducătorii auto care întâmpină dificultăți în a le înțelege semnificația, aceștia ar trebui să se familiarizeze din timp cu indicatoarele rutiere mai puțin cunoscute, mai ales atunci când pleacă într-o țară străină, deoarece amenzile sunt destul
Citește și: Ce cantitate de alcool se va putea consuma la volan în Uniunea Europeană?
Cunoașterea indicatoarelor rutiere este crucială la volan pentru a asigura siguranța participanților la trafic, astfel că șoferii ar trebui să se intereseze din timp asupra regulilor de circulație din zona în care urmează să se deplaseze.
Un nou indicator rutier tocmai a fost introdus în Franța, mai exact un indicator cu un diamant alb pe fundal albastru. Șoferii trebuie să fie atenți, deoarece în curând acesta va apărea pe autostrăzile din toată țara. Până acum, indicatorul cu diamant a fost văzut în apropierea orașelor Lyon, Grenoble, Strasbourg, Rennes, Nantes și în zona Parisului.
Citește și: Impozitul auto pentru 2024: Ce sume trebuie să plătească șoferii
Indicatorul rutier apărut recent în Franța poate fi întâlnit pe anumite benzi, care nu pot fi folosite de toți șoferii. Se pare că benzile marcate cu diamant sunt rezervate taxiurilor, autobuzelor și altor mijloace de transport public. Potrivit postului de radio francez France Bleu, citat de capital.ro., banda special marcată poate fi folosită și de șoferii care au mașini electrice sau de vehiculele care transportă mai mult de două persoane.
Nerespectarea indicatorului rutier cu diamant alb pe fundal albastru este sancționată cu o amendă de 135 de euro. Mai mult chiar, autovehiculele sunt supravegheate de camere inteligente, care înregistrează cu exactitate numărul persoanelor dintr-o mașină. Motivul pentru care a fost introdus acest nou semn de circulație este protecția mediului înconjurător, deoarece acesta încurajează folosirea în comun a autovehiculelor, ce poate duce la reducerea emisiilor de CO2. În țări precum SUA și Canada există, de asemenea, indicatoare pentru mașinile ecologice și carpooling, iar în Germania, le este permis, în anumite zone, mașinilor electrice să circule pe banda de autobuz.