- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Vesta de blană: cum o alegi? Iată un scurt ghid de achiziție
Poți să compari procesul de achiziție a unei haine din blană cu cel al unei mașini.
Așa cum majoritatea oamenilor nu își permit să cumpere câte o mașină pentru fiecare nevoie pe care o au, și în cazul hainelor din blană naturală investiția trebuie să țină cont de un cumul de nevoi și preferințe. Vorbim despre o tipologie de haină de lux, dar care trebuie să fie suficient de versatilă și adaptată la nevoile tale, astfel încât să o poți purta în toate contextele. Iată tot ce trebuie să știi despre o vesta blana de cea mai bună calitate.
Stabilește scopul pentru care vrei să achiziționezi o vesta blana
Exact ca în orice alt context, în care cumperi o mașină sau un produs ce necesită o investiție ridicată, e nevoie să stabilești scopul achiziției. De ce îți dorești o vesta blana de lux? Listează toate motivele pentru care vrei să faci această investiție.
Răspunsurile pot fi: îți dorești un plus de confort termic, fără să te îmbraci în multe straturi; îți dorești un plus de eleganță și de rafinament pentru ținutele pe care le porți; cauți avantaje de ordin estetic și funcțional, deopotrivă și așa mai departe. Una dintre cele mai mari provocări este să împaci aspectul cu funcționalitatea, iar acest lucru se întâmplă cu brio când faci achiziția din magazinele premium cu produse de top.
Alege tipul de blană și ține cont de rezistența și durabilitatea ei
Hainele de blană sunt articole vestimentare durabile la modul general, dar există și tipologii de blănuri mai pretențioase, cum ar fi blana de chinchilla. Dacă la punctul 1, ai stabilit că vrei o vestă de blană pe care să o porți zi de zi, atunci cu siguranță opțiunea blană de chinchilla nu este de luat în considerare, ci blana de vizon.
Atunci când alegi tipul de blană, trebuie să ții cont și de costuri, pentru că nu toate au același preț (nici măcar dacă provin de la aceeași categorie de animale). Nu uita și de aspectul estetic: acesta diferă, în mod fundamental, de la un tip de blană la altul. În toate deciziile tale, ține cont de scopul achiziției și prioritizează nevoile tale.
Atenție la factorul termic, ce diferă în funcție de categoria blănurilor
Specialiștii împart blănurile în două mari categorii: blănuri cu păr scurt și blănuri cu păr lung. Factorul termic este influențat direct de lungimea firului de păr, cu excepția unei singure categorii de blănuri: blana de nurcă sau de vizon.
Aceasta este foarte călduroasă, chiar dacă este din categoria blănurilor cu păr scurt, datorită desimii firelor de păr. În categoria blănuri cu păr lung este inclusă blana de vulpe, de samur etc. Atunci când vorbim de astrahan, trebuie să știi că este tipologia de blană cu cel mai scăzut grad de izolare termică, nu uita de acest aspect. Așadar, fie că alegi o blană de vulpe cu păr lung, fie că alegi o blană de vizon, ai confort termic.
Cauți cea mai bună haina de blana naturală? Alege Casa de Blănuri MG
Casa de Blănuri MG e un mediu de achiziție de lux, inclus în topul comercianților din România. Pentru prima dată, în țara noastră, Casa de Blănuri MG a fost magazinul care a oferit certificate de garanție cu o valabilitate de 3 ani la orice haina de blana naturala pe care o comercializează, deși legislația impunea doar 30 de zile.
Mai mult, Casa de Blănuri MG face parte din primii 20 de producători, la nivel global, atestați FURMARK - programul de trasabilitate a sustenabilității blănurilor.