Desi tehnologia pentru aparatele de aer conditionat fusese inventata in 1902, abia in anii 1920 a fost introdusa pentru uz rezidential. Dupa acest avans tehnologic, idea de confort in interiorul casei a suferit schimbari constante, odata cu fiecare noua descoperire.
Inca nu ai un sistem de aer conditionat in casa si te gandesti cu ingrijorare cum vei face fata temperaturii din aceasta vara? Sau cauti un sistem nou, care se va amortiza singur prin economii de energie? Standardele de utilizare ale sistemelor de aer conditionat arata ca aparatele cu o vechime mai mare de 10-12 ani pot functiona cu tehnologie mai veche, care duce la un consum mai mare de energie sau, daca
Mediu placut si confortabil in casa ta
Aerul conditionat a permis oamenilor sa creeze case racoroase si placute, indiferent de temperatura de afara. In tara noastra, zilele de vara pot fi deseori extrem de calduroase. In functie de alti factori, cum ar fi izolatia casei sau zona in care locuiesti, canicula din sezonul cald poate insemna zile si nopti cu aer aproape irespirabil si senzatie prelungita de disconfort.
Aerul fierbinte, nefiltrat poate exacerba problemele respiratorii, alergiile, stresul indus de caldura sau afectiunile sinusurilor. Persoanele care sufera de aceste afectiuni, au constatat ca aerul rece filtrat le atenueaza disconfortul si simptomele alergice. Caldura excesiva poate fi daunatoare sanatatii. In cazuri extreme, oamenii pot suferi epuizare termica, sincopa termica sau chiar crampe musculare datorita expunerii la temperaturi mari. Pentru persoanele cu probleme cardiace sau alte afectiuni medicale grave, un mediu racoros este esential in timpul perioadelor cu temperaturi extreme. Aparatele de aer conditionat sunt dotate cu filtre performante, care pot bloca patrunderea alergenilor, a prafului si a altor particule daunatoare din aerul exterior in casa ta. Pentru persoanele care sufera de alergii sezoniere, expunerea la alergenii din aer poate declansa o serie de probleme aparent fara sfarsit si mult disconfort. Igienizarea aerului care ajunge in casa, prin filtrarea lui, este una dintre masurile cele mai la indemana pentru a ameliora simptomele alergiilor respiratorii.
Umiditatea, care este cantitatea de apa din aer, poate provoca la fel de mult disconfort ca si temperaturile ridicate. Umiditatea excesiva ne face sa transpiram si, deoarece aerul este suprasaturat cu vapori de apa, transpiratia nu se evapora. Evaporarea este unul dintre cele mai importante mecanisme ale organismului pentru mentinerea echilibrului termic. Cand aceasta este inhibata din cauza umiditatii prea ridicate, disconfortul resimtit este mai mare. Functiile aparatelor de aer conditionat asigura eliminarea vaporilor de apa din aer si depunerea acestora in exterior, lasand doar aer uscat (in limitele optime) si rece sa patrunda in interiorul casei tale.
Adesea, iritabilitatea si oboseala sunt amplificate de perioade de expunere la temperaturi extreme. Schimbarile de dispozitie sunt adesea insotite de dureri de cap, raceli, tuse si alte afectiuni minore, dar iritante. Pe langa aceste stari, cu totii stim cat este de dificil sa dormi intr-o camera prost ventilata si prea calda. Aparatele de aer conditionat ne pot ajuta sa ne protejam de caldura pe timpul verii, sa fim mai bine-dispusi si mai productivi ziua si sa ne odihnim mai bine noapte, indiferent de temperatura de afara.
Daca beneficiile de mai sus te-au convins de necesitatea unui aparat de aer conditionat pentru casa ta, pe Vollmax.ro poti gasi solutia perfecta pentru o temperatura confortabila in aceasta vara. Cu o gama de sisteme de climatizare fabricate de cei mai renumiti producatori, oferta Vollmax cuprinde cu siguranta aparatul de aer conditionat de care are nevoie spatiul tau, pentru ca vara asta sa lasi canicula la usa si sa te bucuri de o casa racoroasa si un aer sanatos.