- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Vinietă pentru Sectorul 4: Ce presupune aceasta și se întâmplă cu vehiculele care nu o au?

Proprietarii de autovehicule din Sectorul 4 au început să primească vinieta pentru anul 2025. Aceasta a apărut la scurt timp după ce șoferii care aveau mașini, dar nu aveau locuri de parcare au fost nevoiți să achite o taxă în valoare de 540 de lei pentru „dezvoltarea urbană”. Vinieta se livrează prin intermediul Poștei Române și trebuie să fie afișată pe parbrizul mașinilor. Iată ce presupune aceasta.

Ce trebuie să știi despre vinieta pe care o primesc în această perioadă șoferii din Sectorul 4?
Vinieta pentru Sectorul 4 a început să fie expediată prin intermediul Poștei Române. Proprietarii de autovehicule trebuie să semneze pentru primire. Dacă nu sunt acasă atunci când le ajunge documentul, ei îl pot ridica de la oficiul poștal de care aparțin, în 5-10 zile de la emiterea avizului.

Ce presupune vinieta pentru Sectorul 4?
Având în vedere că noile taxe și vinieta care se afișează pe parbrizul mașinii pun proprietarii de autovehicule în dificultate, Primăria Sectorului 4 a venit cu anumite clarificări. „Vigneta are ca rol esențial semnalizarea vehiculelor pentru care proprietarii dețin un loc de parcare de reședință, a celor scutite de la plata taxei de dezvoltare, conform prevederilor legale, sau a celor pentru care a fost achitată taxa de dezvoltare urbană.
Identificarea revine reprezentanților Direcției Mobilitate Urbană și Direcției de Poliție Locală, care, prin scanarea vignetei, vor primi informațiile cu privire la vehiculul în cauză. Singurele autoturisme care nu vor deține vignetă sunt cele aflate în tranzit și care achită tarifele orare de utilizare a locurilor de parcare publică”, se arată în răspunsul oferit de Primăria Sectorului 4 pentru Buletin de București.Șoferii pot staționa pe locurile de parcare care nu le aparțin, însă trebuie să le elibereze în cazul în care persoanele care le ocupă de drept cer acest lucru.