Experiența trăită de Viorel Cataramă! Dispărut o perioadă din lumina reflectoarelor, iată că soțul Adinei Alberts, cunoscutul medic estetician, a surprins zilele astea cu o filmare dintr-un taxi fără șofer din SUA: ”Sunt într-un taxi fără șofer în San Francisco, în drum de la restaurant către hotel.
Viorel Cataramă are o carieră politică impresionantă și a ocupat mai multe funcții în cadrul Partidului Național Liberal. În anul 2019, omul de afaceri a candidat la Alegerile prezindetiale. Imediat după revoluție, Viorel Cataramă s-a orientat către import, o strategie bine pusă la punct, având în vedere nevoia românilor de a investi. În anul 1990, fostul politician a devenit președinte-director general al grupului de firme Elvila.
„Am făcut export cu maşini şi motociclete de epocă. Apoi m-am reprofilat. Era o legislaţie ciudată, care spunea următorul lucru: dacă eşti întreprindere de stat şi faci export, eşti obligată să schimbi valuta încasată la cursul oficial. Dacă însă eşti firmă privată şi faci export, nu ai nicio restricţie. Şi atunci, fabricile de mobilă care lucraseră cu mine s-au găsit în următoarea situaţie: dacă făceau singure export, încasau 100 lei, dacă făceau export prin mine, încasau 200 de lei. Am preluat contracte de la multe fabrici, am făcut export şi, cu valuta obţinută, am făcut importuri. Ştie toată lumea că, imediat după Revoluţie, nu se găsea nimic. Oamenii aveau bani, pentru că în timpul comunismului n-au putut să-i cheltuie, şi s-au pus pe cumpărat. Un aparat video care costa 200 dolari se vindea în România cu 50.000 lei- adică vreo 10.000 dolari. Rata profitului era fabuloasă: 6.000 la sută! Nu am fost singurul, numai că foarte mulţi au făcut bani şi şi-au bătut joc de ei. Eu, cu acei bani, cu 2,4 milioane dolari, am cumpărat în 1991 Fabrica de mobilă de la Beiuş. A fost prima privatizare a unei întreprinderi româneşti. Toată lumea mă întreba de ce trebuie să cheltui eu bani să-mi iau fabrică de mobilă. Uite că azi toate fabricile din Bihor cu care am lucrat nu mai există, cu excepţia Beiuşului, pentru că acolo s-a dus Viorel Cataramă.”, a povestit Viorel Cataramă.