Potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională de Meteorologie, weekendul acesta vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 18 grade Celsius. În primele zile ale lunii februarie, țara noastră a trecut printr-un proces de răcire a vremii, cu temperaturi, în general, negative, însă începând cu data de 18 februarie, românii vor avea parte de valori mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar.
Citește și: Regele Charles, gafă monumentală la o moschee din Londra. Ce a pățit în momentul când și-a dat pantofii jos
Citește și: 1 Martie 2023: Ce semnifică Mărțișorul și cum trebuie purtat pentru a avea noroc
În weekendul 18- 19 februarie 2023 se vor simți primele temperaturi de primăvară, odată ce valorile vor crește simțitor. Sâmbătă, minimele se vor situa între 6 și 7 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 2 – 4 grade în restul țării, pentru ca duminică să avem minime de 6 – 8 grade la nivelul întregii țări. Precipitațiile sunt destul de slabe cantitativ și își vor face simțită prezența în vestul, nordul, centrul și estul țării, în timp ce la munte încă putem vorbi despre ninsori și de strat de zăpadă.
Începând de vineri, primăvara își va face simțită prezența în mai multe zone ale țării, astfel că sâmbătă în Oltenia se vor înregistra 16 – 17 grade, în timp ce în Muntenia, Dobrogea, Moldova și Banat, valorile vor atinge 10 – 12 grade. În sudul Transilvaniei, Crișana și Maramureș, temperaturile sunt mai scăzute, 7 – 8 grade, în nordul și estul Transilvaniei și în zonele montane, temperaturile maxime nu vor depăși 1 – 3 grade.
Ziua de duminică vine cu temperaturi și mai ridicate de 15 – 17 grade în Muntenia, iar în Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea maximele ating 12 – 13 grade. În nordul Moldovei, Transilvania și Maramureș, temperaturile nu vor fi mai mari de 6 – 8 grade. Pe crestele montane revin maximele negative (-3 spre –5 grade).
Weekendul acesta, stratul de zăpada va dispărea din majoritatea zonelor din țară, astfel că cei care vor să se bucure de un peisaj alb de iarnă, vor trebui să se deplaseze către zonele montane, unde stratul de zăpadă se menține, depășind 50 – 60 cm, iar pe unele creste se apropie chiar și de 100 cm.