• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului: Cele mai frumoase mesaje pe care le puteți transmite bărbaților din viața voastră

19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului: Cele mai frumoase mesaje pe care le puteți transmite bărbaților din viața voastră
19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului [Sursa foto: PixaBay]
Pe 19 noiembrie 2022 este sărbătorită Ziua Internațională a Bărbatului. Ce semnificație are această zi?

Pe 19 noiembrie este sărbătorită la nivel internațional Ziua Bărbatului. Această zi are ca scop promovarea modelelor masculine pozitive, care influențează în bine dezvoltarea societății. De asemenea, prin celebrarea acestei zile, este promovată necesitatea de a valoriza bărbații, sănătatea și bunăstarea lor.

Citește și: Mesaje de Sf. Andrei 2022. Urări şi felicitări cu La mulţi ani Andrei, Andreea şi Andra!

19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului: Cele mai frumoase mesaje pe care le puteți transmite bărbaților din viața voastră
19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului[Sursa foto: pexels]

Care este semnificația Zilei Internaționale a Bărbatului?

Deși în România, Ziua Bărbatului este asociată cu data de 9 martie, când Biserica Ortodoxă îi cinstește pe cei 40 de mucenici, la nivel internațional, ea este sărbătorită la nivel internațional pe data de 19 noiembrie. În România, pe data de 3 februarie 2016 a fost adoptat un proiect de lege pentru declararea zilei de 8 martie, Ziua Femeii, și data de 19 noiembrie, Ziua Bărbatului.

Citește și: Ziua Internațională a Studenților 2022. Care sunt drepturile elementare ale studenților din România

„Sărbătorirea zilei femeii şi a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe, de a evidenţia realizările şi contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi prezentarea unor modele de urmat'', potrivit raportunui Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului: Cele mai frumoase mesaje pe care le puteți transmite bărbaților din viața voastră
19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului[Sursa foto: pexels]

Pe măsură ce cresc, bărbații sunt încurajați să prezinte o imagine puternică, neafectată, care maschează adesea nevoia profundă de a comunica emoțional ceea ce se întâmplă pentru ei.

Din păcate, datele arată că perspectivele noastre culturale și așteptările de gen pot contribui semnificativ la creșterea ratei de sinucidere la bărbați, iar ziua de 19 noiembrie urmărește sprijinirea acestora.

În timp ce stereotipurile și discriminarea încep să se destrame în cultura noastră, există o nevoie emergentă ca băieții și bărbații tineri să se identifice cu modele pozitive care întruchipează adevăratele calități ale masculinității. Ziua internațională a bărbaților și luna noiembrie reprezintă o oportunitate excelentă în cultura noastră globală de a prezenta adevărata față a masculinității, punându-se accentul pe bunăstare, generozitate, forță interioară și comunicare deschisă.

Pe 19 noiembrie sunt organizate pentru a promova Ziua Bărbatului slujbe religioase, manifestări, seminarii publice, forumuri, conferinţe, festivaluri sau strângeri de fonduri în scopuri caritabile, activităţi şcolare sau discursuri publice în instituţii. Această zi este o oportunitate grozavă de a mulțumi bărbaților din viața voastră, dar și celor care își dedică viața pentru binele comunității.

Iată cele mai frumoase mesaje de Ziua Bărbatului

Consultă lista cu cele mai frumoase și haioase mesaje selectate de noi pentru a găsi mesajul potrivit pentru bărbații din viața voastră. 

Citește și: Calendar ortodox 19 noiembrie 2022. Ce sărbătoare este sâmbătă?

19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului: Cele mai frumoase mesaje pe care le puteți transmite bărbaților din viața voastră
19 noiembrie 2022 Ziua Bărbatului[Sursa foto: pexels]

Felicitări cu ocazia Zilei Internaționale a Bărbatului. Îți doresc ca în orice situație din viață să dai dovada de răbdare, curaj, bărbăție, bunătate, inteligență. Să ai succes și noroc în orice activități pe care le faci sau scopuri pe care ți le pui!

Dacă am fi trăit în antichitate, însăși Apollo avea să te invidieze, iar Zeus cerea sfaturi de la tine. Te felicit cu ocazia Zilei Mondiale a Bărbatului și îți doresc să fii puternic la trup și suflet, vesel și curajos! Să ai parte de succes în orice faci!

Dragi bărbați, vă mulțumim pentru că existați! Sunteți cei mai buni apărători, bucătari, oameni de știință, businessmani, muncitori și pur și simplu niște soți, tați și fii de milioane! Vă doresc să atingeți mereu scopurile propuse, să iubiți și să fiți iubiți, să fiți sănătoși și plini de puteri. Rămâneți bărbați în orice situație!

Te felicit cu ocazia Zilei Internaționale a Bărbatului. Ești puternic, deștept, iubitor de viață, minunat, interesant, perseverent și de asta sunt sigur că succesul va fi alături de tine. Îți mai doresc dragoste sinceră, prietenie, fericire!

Ești un bărbat adevărat – acest lucru este demonstrat. Ziua Bărbatului este sărbătoarea ta. Îți doresc să fii mereu curajos, puternic, încrezător în forțele proprii astfel încât să poți sta la straja intereselor tale și ale familiei tale. De fapt, tu ești omul pe sprijinul căruia poți conta mereu. La mulți ani, dragul meu!

Vă felicităm, bărbații noștri iubiți! Fiți apărătorii noștri, sprijinul nostru! Lucrați din plăcere, odihniți-vă din plin și învingeți orice v-ați propune!

Te felicit cu ocazia Zilei Internaționale a Bărbatului. Îți doresc să fii înțelept, curajos, puternic. Să îți pui scopuri mari în față și să mergi cu încredere spre succes. Îți doresc să fii un adevărat rege în viață!