- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Este ușor să ai acces la apa- pur și simplu vine de la robinet oricând vrei. Cu toate acestea, pe tot globul există oameni care nu au acces la apă potabilă curată și sigură. 22 martie este Ziua Mondială a Apei, o zi dedicată atragerii atenției asupra problemelor legate de apă pe care oamenii le au în aproape fiecare țară. Creată de Organizația Națiunilor Unite, scopul Zilei Mondiale a Apei este de a aduce ajutor persoanelor care au cu adevărat nevoie de ea peste granițe.
Ce semnifică Ziua Mondială a apei
Pe 22 martie, Ziua Mondială a Apei ne concentrează atenția asupra celei mai vitale resurse a Pământului. Asigurarea surselor de apă potabilă pentru toți locuitorii lumii este scopul Zilei Mondiale a Apei.
Ziua Mondială a Apei ne dă șansa de a ne reamintim că miliarde de oameni până în prezent își trăiesc viața fără acces la apă potabilă sigură. Ca drept fundamental al omului, este datoria noastră să conservam apa pe care o avem și să asigurăm accesul celor care au nevoie de ea.
Deoarece multe grupuri diferite sunt trecute cu vederea atunci când vine vorba de a oferi acces la cea mai prețioasă resursă a Pământului, Națiunile Unite au adoptat atitudinea că „serviciile de apă trebuie să răspundă nevoilor grupurilor marginalizate și vocile lor trebuie să fie auzite în procesul de luare a deciziilor”.
Pentru a garanta că nimeni nu este lăsat în urmă, este datoria noastră să ne educăm cu privire la legile și reglementările care înconjoară utilizarea apei.
Provocările legate de apă cu care ne confruntăm variază de la o regiune la alta. Înțelegând mai bine provocările cu care ne confruntăm în conservarea apei, cu atât vom fi mai pregătiți să furnizăm apă în viitor.