• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

9 martie 2022: Ziua Naţională a Chifteluţelor: Trei reţete delicioase

Ziua Naţională a Chifteluţelor
Ziua Naţională a Chifteluţelor
Exista o zi națională a chifteluțelor, iar toți gurmanzii o vor sărbători pe 9 martie!

Acest preparat are un loc de cinste. Versatile, gustoase și îndrăgite atât de cei mari cât și de cei mici chifteluțele au sărbătoare lor.

În cinstea Zilei Naționale a Chifteluțelor, am venit și noi cu 3 rețete delicioase.

Una dintre cele mai iubite este rețeta cu chiftele marinate.

Citeste si: Andra, despre expunerea copiiilor ei în mediul online. Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte David și Eva: „Le-am arătat ce au voie să facă și au înțeles care sunt regulile”

Chiftele marinate

Ziua Naţională a Chifteluţelor
Ziua Naţională a Chifteluţelor

Iată ce ingrediente îți trebuie pentru a găti acest preparat:

Igrediente:

1 kg. de roșii proaspete, opărite și decojite (poți folosi 500 de ml. de bulion sau 400 gr. roșii pasate)
1 ceapă
1 lingură de ulei
1 foaie de dafin
1 lingură rasă de zahăr
sare și piper după gust
cimbru (2-3 rămurele proaspete)

Citeste si: Piesa „Llámame" cu care WRS va reprezenta România la Eurovision 2022, val de reacții în mediul online! Au fost împărțite două tabere

Cum se prepară:

Călește ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei. Nu o lăsa să se prăjească, doar să se înmoaie puțin.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă roșiile, foaia de dafin și rămurelele de cimbru.
Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi scoate dafinul și cimbrul.


Dacă vrei să fie mai lichid, adaugă puțină apă fierbinte, lasă sosul să mai dea în clocot și apoi adaugă zahărul, sarea și piperul. Sosul este gata!

 

Se pot manca cu piure sau se pot pune chiar peste spaghette.

Ziua Naţională a Chifteluţelor
Ziua Naţională a Chifteluţelor

Daca îți dorești o alternativă mai puțin calorică avem pregătită și varianta unei rețete de chiftele la cuptor

Chiftele la cuptor 

Ingrediente 

500 g carne tocata (porc sau porc-vita)
1 ou
1 ceapa mica tocata sau 2-3 fire de ceapa verde
2-3 catei de usturoi
sare, piper negru proaspat macinat
cimbru uscat, putina boia dulce (paprika)
2 felii de paine inmuiate si stoarse (fara coji)
ulei pentru modelat si stropit (uns)

Cum se prepară:

Cuptorul la incins la 200 C (caldura sus+ jos+ ventilatie – respectiv treapta inalta la cele cu gaz).

Am ales o tava mare si am asternut-o cu hartie de copt. Cu palmele unse cu ulei am modelat chiftelele si le-am asezat in tava.

Ziua Naţională a Chifteluţelor
Ziua Naţională a Chifteluţelor

Cu siguranță că avem și o variantă pentru vegetarieni.


Iată rețeta pentru chiftelute cu legume si cascaval la cuptor:

Ingrediente:

500 g carne tocata de porc sau in amestec cu vita
3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa veche
6 catei de usturoi
sare, piper
cimbru uscat si/sau o mana de patrunjel verde si marar tocate
2 oua intregi
1 morcov ras
1 dovlecel mic ras
200 g boabe de porumb
1 ardei taiat cubulete
100 g cascaval ras
2 linguri de pesmet
putin ulei pentru uns tava

Se amestecă ingredientele, se fomează chifteluțele apoi se coc cca. 45 de minute la 200 C pana ce s-au rumenit frumos (neacoperite)