Acest preparat are un loc de cinste. Versatile, gustoase și îndrăgite atât de cei mari cât și de cei mici chifteluțele au sărbătoare lor.
În cinstea Zilei Naționale a Chifteluțelor, am venit și noi cu 3 rețete delicioase.
Una dintre cele mai iubite este rețeta cu chiftele marinate.
Iată ce ingrediente îți trebuie pentru a găti acest preparat:
Igrediente:
1 kg. de roșii proaspete, opărite și decojite (poți folosi 500 de ml. de bulion sau 400 gr. roșii pasate)
1 ceapă
1 lingură de ulei
1 foaie de dafin
1 lingură rasă de zahăr
sare și piper după gust
cimbru (2-3 rămurele proaspete)
Cum se prepară:
Călește ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei. Nu o lăsa să se prăjească, doar să se înmoaie puțin.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă roșiile, foaia de dafin și rămurelele de cimbru.
Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, apoi scoate dafinul și cimbrul.
Dacă vrei să fie mai lichid, adaugă puțină apă fierbinte, lasă sosul să mai dea în clocot și apoi adaugă zahărul, sarea și piperul.
Se pot manca cu piure sau se pot pune chiar peste spaghette.
Daca îți dorești o alternativă mai puțin calorică avem pregătită și varianta unei rețete de chiftele la cuptor
Ingrediente
500 g carne tocata (porc sau porc-vita)
1 ou
1 ceapa mica tocata sau 2-3 fire de ceapa verde
2-3 catei de usturoi
sare, piper negru proaspat macinat
cimbru uscat, putina boia dulce (paprika)
2 felii de paine inmuiate si stoarse (fara coji)
ulei pentru modelat si stropit (uns)
Cum se prepară:
Cuptorul la incins la 200 C (caldura sus+ jos+ ventilatie – respectiv treapta inalta la cele cu gaz). Am ales o tava mare si am asternut-o cu hartie de copt. Cu palmele unse cu ulei am modelat chiftelele si le-am asezat in tava.
Cu siguranță că avem și o variantă pentru vegetarieni.
Ingrediente:
500 g carne tocata de porc sau in amestec cu vita
3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa veche
6 catei de usturoi
sare, piper
cimbru uscat si/sau o mana de patrunjel verde si marar tocate
2 oua intregi
1 morcov ras
1 dovlecel mic ras
200 g boabe de porumb
1 ardei taiat cubulete
100 g cascaval ras
2 linguri de pesmet
putin ulei pentru uns tava
Se amestecă ingredientele, se fomează chifteluțele apoi se coc cca. 45 de minute la 200 C pana ce s-au rumenit frumos (neacoperite)