Nu numai că există atât de multe moduri delicioase în care te poți bucura de spanac, dar este și incredibil de bun pentru tine! O plantă anuală, spanacul crește nativ în Asia centrală și de sud-vest. Se crede că își are originea în Persia antică, comercianții arabi au transportat spanac în India și mai târziu l-au introdus în China antică.
Citeste si: Mesaje de Buna Vestire 2022: Felicitări şi imagini pentru această mare sărbătoare
În timpul domniei sale, regina Franței, Catherine de Medici s-a bucurat atât de mult de spanac încât l-a mâncat la fiecare masă.
Se consumă crud sau gătit și este disponibil proaspăt, congelat sau conservat. Una dintre cele mai bune surse de fier. O sursă excelentă de calciu, acid folic, fibre, proteine, calciu și vitaminele A, C și K.
Există mai multe soiuri de spanac:
Savoy: Acest spanac verde închis are frunze ondulate, iar producătorii îl vând de obicei în ciorchine proaspete.
Spanac cu frunze plate sau netede: cunoașteți acest spanac după frunzele sale mari și netede. Este cultivat în principal pentru a fi conservat și congelat, supe, alimente pentru copii și alimente procesate.
Semi-savoia: frunzele sale încrețite au mai multă textură decât soiuri de spanac. Producătorii vând acest soi hibrid proaspăt și procesat.
Câte calorii sunt în spanac?
Două căni de spanac proaspăt conțin aproximativ 14 calorii.
Spanacul poate fi gătit?
Da! Spanacul este delicios proaspăt sau gătit.
Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a crește spanac?
Spanacul este o cultură cu vreme rece, așa că plantați-l devreme primăvara pentru cele mai bune rezultate. Spanacul nu crește bine la temperaturile calde de vară.